Kohaliku Toidu päev Kärla Põhikoolis

28/02/2013 09:00

Laulasmaa SPA peakokk Angelica Udeküll juhtimisel ja juhendamisel.

Salatite degusteerimise tulemused:

1. koht Nuikapsa- Õunasalat 419 punkti

2. koht Hapukapsasalat 343 punkti

3. koht Pastinaagi- pirnisalat 319 punkti

4. koht Kikerhernesalat 306 punkti

5. koht Röstitud ahjupeedisalat 263 punkti

 

Loe lisa ajalehest Saarte Häälest

Loe lisa ajalehest Meie Maa

Vaata päeva pilte (Alari pildid) siit:

 

28. veebruaril oli 7. ja 4. klassil kolm esimest tundi vabad ,kuna kokkasime Kärla sööklas koos Laulasmaa Spa koka Angelica Udekülliga.

Sööklas jaotati õpilased viide rühma. Iga grupp pidi  retsepti järgi valmistama salati, mida koolisööklas pole varem õpilastele pakutud.

Alustasime köögiviljade puhastamise, koorimise ja tükeldamisega. Mõningaid asju tuli ka riivida, seejärel valmistasime kastmed ja lõpuks panime kõik kokku.

Kui salatid valmis said, oli käes 1.-4. klassi söögivahetund. Me katsime lauad ja panime salatid kaussidesse. Igast rühmast valiti kaks õpilast, kes jäid omavalmistatud salatit pakkuma. Meie klassist olid Aili ja Kristel, Oskar ja Paul-Mark, Helina ja Delis. Pakkusime kikerhernesalatit, nuikapsa-õunasalatit, röstitud ahjupeedisalatit, hapukapsasalatit ja pastinaagi-pirnisalatit. Seejärel hindasid õpilased salateid 5-palli süsteemis. Lõpptulemus oli väga kirev, sest nii palju kui oli sööjaid, nii palju oli ka arvamusi. Salatitele järgnesid läätsesupp lambalihaga ning magustoiduks oli astelpajuvaht. Sama toimus ka 5.-9.klasside vahetunnil.

Päeva jäädvustas fotograaf Alar Allas. Meie üritust külastasid ka ajakirjanikud Saaremaa kohalikest lehtedest.

Õpilastele anti tänukiri osalemise ja heade salatite eest.

Kevin, Märt, Joonas, Aili, Kristel, Paul-Mark

pildid