Söögisellid kokkamas Pädaste mõisas 18.09.13/ Gastronauts cooking with the Estonian top chef in Padaste Manor

18/09/2013 11:37

Kuressaare Turupäeva raames tunnustati tublisid söögiselle. Auhinnaks 15 Saaremaa ja neljale Hiiumaa õpilasele võimalus tutvuda Eesti ühe parema restoraniga Alexander  Pädaste mõisas.
Võõrustajaks oli Pädaste mõisa peakokk Peeter Pihel. Sealne köök on tuntud ja tunnustatud kui kohaliku toidu ja uuendusliku Eesti köögi edendaja. Nii valmistatigi tippkoka juhendamisel metsataimede pestot ning nõgesepastat.
Selleks käisid lapsed Pädastes töötava aednik Anna-Liisa Piirojaga mere äärest ja mõisapargist erinevaid maitsetaimi otsimas.

Eks “Sirguvate söögisellide“ projekti üks eesmärke olegi ju põhimõte, et kõik, mis on hea ja kvaliteetne, tuleb ümbritsevast metsast, merest, mereäärest, mõisaaiast ning kohaliku taluniku põllult ja laudast, mitte kaupluse riiulilt.

*******************************************************************************************

Our active gastronauts were acknowledged on the Market Day in Kuressaare. The prize was an opportunity for 15 students from Saaremaa and 4 students from Hiiumaa to visit one of the best restaurants in Estonia - Alexander in Pädaste Manor  . Our host was the chef of Alexander Peeter Pihel (In Estonia he is comparable to Jamie Oliver in Great Britain), who is known as the promoter of local food and innovative Estonian kitchen.

 

Päeva pildid (pictures from Pädaste Manor)

Lehekajastus ajalehes Meie Maa

Metsataimede pesto
Vaja läheb:
3 naadi vart
3 teelehte
2 suuremat lehte oblikat või peotäis jänesekapsast
1 peotäis vesiheina
5 lutserneõisiku
kroonlehte
mõned põdrakanepiõied
5 põldmündi lehte
10 g forte juustu
10 g röstitud ja purustatud metsapähklit
tsipa küüslauku
10 g oliivõli

Nõgesepasta
Vaja läheb:
200 g pastajahu
2 vabajooksu kana muna
näpuotsaga soola
1 spl nõgesepüreed
veidike pastajahu
hilisemaks sõtkumiseks