Kohtumine partnerkoolide esindajatega 14.09.2012.

03/01/2013 13:13

14.septembril 2012 külastasid Valjala kooli rahvusvahelise projekti “Growing Gastronauts” (“Sirguvad söögisellid”) raames  Saarte koostöökogu partnerid Prantsusmaalt, Inglismaalt ja Hiiumaalt.
Meie kool valis partneriks 200 õpilasega kirikukooli Inglismaalt, meid omakorda valis partneriks üks Prantsuse kool. Inglise partnerite esindaja viibis meie koolis veidi pikemalt, arutasime koostööplaane ja tegevusi, mida siis selle õppeaasta jooksul igakuiselt läbi hakkame viima (laadad, retseptide vahetamised, samaaegselt seemnete külvamine ja taimede kasvu võrdlemine, tarbitava toidu päritolu kaardistamine jne.) Programmi raames on võimalus külastada mahetalusid ja korraldada koolis õppepäevi.
Meeldivaks üllatuseks külalistele kujunes sügisandide näitus, mis koos külalistega pidulikult avati. Näitus oli väga mitmekesine ja andis ülevaate meie aedades kasvavatest ja kasvatatavatest aiasaadustest. Aktiivsemad  olid 1.-5.klass. Eksponeeritud oli ka mitmesuguseid eksootilisi vilju (kreeke pähkel, viinamarjad, ogamelon, ogakurk, arbuus jne.)