Tervis meie koduaiast!

28/09/2012 18:45

Septembrikuu viimasel nädalal kaunistasid meie koolimaja fuajeed õpilaste kodudest toodud hoidised. Pilt oli väga kirju, toodud oli erinevaid moose, köögiviljasalateid ja seenehoidiseid. Eriliseks tegi meie näituse veel see, et kõikidel purkidel olid retseptid veel juures.
Teisipäeval valmistasid klasside võistkonnad tervisliku salati. Kasutada oli kapsast, porgandit, kaalikat, õuna, paprikat ja kurki. Kõigil oli võimalus oma salati mitmekesistamiseks ja ise midagi kaasa võtta. Kuigi toorained olid samad tulid kõik salatid isesugused. Üks klass tegi ka magusa salati. Kui kõigil võistkondadel olid salatid valmis ja fuajees välja serveeritud, siis said õpilased maitsta ja oma arvamusta avaldada tehtu üle. Mõnus sagimine täitis ruumi ja kõik nosisid midagi. Õpetajatelt kostus arvamus, et iga nädal võiks üks päev selline olla. Tundus, et asjaosalised jäid rahule.
Reedel toimus suur degusteerimine. Kõik kooli toodud 18 soolast ja 26 magusat hoidisepurki tehti lahti ja prooviti järgi, mis head-paremat sinna sisse pandud on. Turgutava hommikuampsu said kõik õpilased, kes olid oma panuse meie näitusesse andnud.
Suur tänu kõigile kooliinimestele, kes aitasid nõu ja jõuga meie ettevõtmist vedada ja eriliselt suur tänu kõikidele kodudele, kes lastele nii suurepärased hoidised kaasa panid. Retseptid kogume kokku ja hakkame koostama oma Salme kooli kokaraamatut.

Pildimaterjal:picasaweb.google.com/104206430686576850223/TervisMeieKoduaiast02

picasaweb.google.com/104206430686576850223/HoidisteDegusteerimine

 

Kirjutas: Merle Sillavee