Maheloomakasvatus ja tervislik hamburger

30/01/2013 18:32

Kolmapäeval, 30.01., külastas meie kooli Aivar Kallas, kes pidas 3.-5. klassi õpilastele loengu maheloomakasvatusest ning hiljem valmistas koos õpilastega tervisliku hamburgerit.

Loeng oli ilmestatud vahvate piltidega ja tõepoolest kui maheloomakasvatus tähendab, et loomakasvatuses lähtutakse loomade heaolust, siis ka piltidel tundusid koduloomad kuidagi õnnelikumad ja stressivabad. Saime teada, et maheloomakasvatus tähendab, et loomad peavad saama võimalikult loomuomaselt käituda ja sööma neile sobivat sööta. Laudas peab olema piisavalt ruumi, et loom saaks kergesti lamama heita, ümber pöörata, ennast puhastada ja teha liigile omaseid liigutusi. Loeng oli informatiivne ja humoorikas ning õigepea oligi käes aeg tervislikku hamburgerit valmistama hakata.

Õpilased olid tõesti elevil - sõna „tervislik“ ja „hamburger“ ei kuulu ju kokku. Enne kokkamise juurde asumist, selgitas Aivar, millest hamburgerit tegema hakatakse ning siis võiski küpsetamine alata. Rühmased küpsetati kukleid, soojendati pihust hamburgerist. Kõrvale pakkus Aivar õunamahla ja mahepiima.

Õpilasted jäid kogu tegevusega väga rahule ja hamburger maitses tõesti hästi – nüüd kuskile kaubanduskettidesse hamburgerit sööma jalad ei vii. Võib öelda, et saime juurde teadmisi ja maitsta maitseid, mis avardasid meie maailmapilti.

Pildimaterjal: picasaweb.google.com/104206430686576850223/MaheloomakasvatusJaTervislikHamburger

Kirjutas: Mariliis Lazarev